מתכונים וטיפים

צלי כתף עם בטטות ערמונים ופטריות

מצרכים:

1.5 קילוגרם צלי כתף של הטחנה
5 כפות שמן
2 בצלים
ראש שום שלם קלוף
1 בטטה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות
סלסלת פטריות
1 שקית ערמונים - 100 גרם
1 כף מלח,
מעט פלפל
1 ליטר ציר בקר
6 עלי דפנה

הוראות הכנה:

1. לחמם 2 כפות שמן בסיר שטוח ולסגור את הבשר מכל הצדדים, להניח בקערה נפרדת
2. פורסים את הצלי לפרוסות בעובי בינוני(או קוביות גסות) , מוצאים את הבשר מהסיר ומוסיפים בצלים פרוסים לעיגולים.
3. באותו סיר להוסיף עוד 3 כפות שמן לפרק את פרוסות הבצל ולטגן עד שמשחים, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד כדקה.
4.להוסיף את הבשר, מלח, פלפל, וציר הבקר
5. להוסיף את בטטה והפטריות בשלמותן , עלי דפנה ובמידת הצורך עוד מים רותחים לכיסוי התבשיל
6. לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה ואז להנמיך לאש נמוכה ולבשל כ6 שעות עד שהבשר ממש רך
ניתן להוסיף מים רותחים במידה ורואים שהמים התאדו.

6130* | info@meat-shop.co.il
כל הזכויות שמורות 2023 © הטחנה – חנות בשר