מתכונים וטיפים

תבשיל קדרה, חם, חריף ומנחם – מתכון של גיא שוקרון

מצרכים:

1 חבילה תערובת קדירת בשר
(מיקס מוכן לקדרה של הטחנה שיש בו גם כתף, גם אסאדו וגם פילה מדומה )
8 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בנוניות
6 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
2 כפיות מלח
1 פלפל ירוק חריף חתוך
4-5 שיני שום
1 כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה לימון כבוש, או לימון שלם סחוט
2-3 עלי דפנה
1 כוס מים חמים

הוראות הכנה:

1.בסיר רחב מטגנים את הבשר עם 3 כפות שמן זית, משחימים מכלל הצדדים שלו ומעבירים לקערה (שומרים בערך חצי כוס שהבשר מפריש )
2.באותו הסיר מטגנים עם 3 כפות שמן זית את השום, פלפל חריף ועלי דפנה, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים
3.מוסיפים 1 כוס מים, רסק, והתבלינים-מערבבים עד שהנוזל אחיד.
4.מוסיפים את התפוחי אדמה, הבשר שטיגנו ומוסיפים מים עד כיסוי
5.מעבירים לאש נמוכה , מכסים ומבשלים 3 שעות
6.מורידים מכסה ומצמצמים מעט את הרוטב,מעל מפזרים פטרוזיליה, ומעט לימון.

6130* | info@meat-shop.co.il
כל הזכויות שמורות 2023 © הטחנה – חנות בשר