תבשיל קדרה, חם, חריף ומנחם – מתכון של גיא שוקרון

רכיבים:

1 חבילה תערובת קדירת בשר 

(מיקס מוכן לקדרה של הטחנה שיש בו גם כתף, גם אסאדו וגם פילה מדומה )

תפוחי אדמה חתוכים  לקוביות בנוניות

6 כפות שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

2 כפיות מלח

1 פלפל ירוק חריף חתוך

4-5 שיני שום

1 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית גדושה לימון כבוש, או לימון שלם סחוט

2-3 עלי דפנה

1 כוס מים חמים

הוראות הכנה:

  1. בסיר רחב מטגנים את הבשר עם 3 כפות שמן זית, משחימים מכלל הצדדים שלו ומעבירים לקערה (שומרים בערך חצי כוס שהבשר מפריש )
  2. באותו הסיר מטגנים עם 3 כפות שמן זית את השום, פלפל חריף ועלי דפנה, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים
  3. מוסיפים 1 כוס מים, רסק, והתבלינים-מערבבים עד שהנוזל אחיד.
  4. מוסיפים את התפוחי אדמה, הבשר שטיגנו ומוסיפים מים עד כיסוי
  5. מעבירים לאש נמוכה , מכסים ומבשלים שעה ורבע
  6. מורידים מכסה ומצמצמים מעט את הרוטב
  7. מעל מפזרים פטרוזיליה, ומעט לימון

מוצרים מהמתכון

הכל