תבשיל צלי בקר שומר ואפונה

מצרכים:

1.5 קילו צלי בקר של “הטחנה”חתוך לקוביות
2 בצלים פרוסים גס
פרסה אחת פרוסה עיגולים
3 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
גבעול שום טרי קצוץ עם הגבעול
5 שומר פרוס גם
1 כף לימון כבוש
1 כף מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1 כף שטוחה כמון
1 כפית כורכום
1/4 כוס שמן זית
שקית אפונה ירוקה
2 פלפל שאטה יבש
2 וחצי כוסות מים חמים

 

הוראות הכנה:

  1.  בסיר רחב צורבים בשמן את הבשר ומוציאים, באותו סיר משחימים בצל, פרסה. מוסיפים את השום הטרי, סלרי ומערבבים, מוסיפים תבלינים, לערבב קלות
  2. להוסיף מים לסיר, להחזיר את הבשר, לסדר את השומר בין קוביות הבשר ולבשל במשך שעה וחצי,
  3. להוסיף אפונה ולתת בישול של עוד כ- 40 דקות, אם צריך להוסיף עוד מים.

 

מוצרים מהמתכון

הכל