מצרכים:
1.5 קילו צלי בקר של “הטחנה”חתוך לקוביות
2 בצלים פרוסים גס
פרסה אחת פרוסה עיגולים
3 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
גבעול שום טרי קצוץ עם הגבעול
5 שומר פרוס גם
1 כף לימון כבוש
1 כף מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1 כף שטוחה כמון
1 כפית כורכום
1/4 כוס שמן זית
שקית אפונה ירוקה
2 פלפל שאטה יבש
2 וחצי כוסות מים חמים
הוראות הכנה:
- בסיר רחב צורבים בשמן את הבשר ומוציאים, באותו סיר משחימים בצל, פרסה. מוסיפים את השום הטרי, סלרי ומערבבים, מוסיפים תבלינים, לערבב קלות
- להוסיף מים לסיר, להחזיר את הבשר, לסדר את השומר בין קוביות הבשר ולבשל במשך שעה וחצי,
- להוסיף אפונה ולתת בישול של עוד כ- 40 דקות, אם צריך להוסיף עוד מים.