מצרכים:
פילה מדומה של הטחנה
חצי בקבוק – גלייז יין אדום ודובדבני אמרנה (רוטב מוכן שניתן להשיג בחנויות הטחנה).
3/4 כוס יין אדום
3-4 בטטות מקולפות וחתוכות לחצאים
2-3 ענפי רוזמרין
150 גרם צימוקים בהירים מיובשים
חופן משמשים מיובשים
חופן שזיפים יבשים
שמן זית
מלח
הוראות הכנה:
1. יבשו את הפילה המדומה עם נייר סופג והשאירו אותו לנוח כ-20 דקות.
2. חממו תנור ל-180 מעלות.
3. הניחו את הפילה המדומה בתבנית עם הבטטות והפירות היבשים.
4. מרחו את הפילה בגלייז יין אדום ודובדבני אמרנה.
5. הוסיפו 3/4 כוס יין אדום לתחתית התבנית ופזרו את ענפי הרוזמרין מעל הפילה. הרימו מעט את הפילה כדי שהרוטב יגיע גם למטה.
6. תבלו את הבטטות בשמן זית ומלח, ותבלו גם את הפילה במלח לפי הטעם.
7. כסו את התבנית בנייר כסף היטב מכל הצדדים או במכסה אטום. (אם המכסה שקוף הניחו מעליו נייר כסף רופף).
8. הכניסו לתנור שחומם מראש ואפו במשך 3 שעות, עד שהבשר רך. מדי פעם, הזיזו בעדינות את נייר הכסף או המכסה מבלי לפתוח אותו לגמרי כדי שלא יברחו האדים, ובדקו אם צריך להוסיף עוד יין לתחתית התבנית כדי לשמור על הלחות. בנוסף, שפכו מעט מהרוטב שבתבנית על הבשר מדי פעם, כדי לשמור על הלחות ולמנוע ייבוש.
9. לאחר 3 שעות, בדקו את רכות הבשר עם מזלג. אם המזלג נכנס בקלות, הצלי מוכן. אם לא, השאירו לעוד חצי שעה בתנור.
10. הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו את הצלי על קרש חיתוך ותנו לו לנוח 15-20 דקות. כדי שנוזלים יתייצבו ולא יתייבשו לאחר החיתוך. פרסו את הצלי והחזירו אותו לתבנית עם הרוטב.
11. הגישו חם על אורז לבן או קוסקוס, בתיאבון!