מצרכים:
500 גרם מינוט סינטה של הטחנה, חתוך לרצועות
5-6 שיני שום פרוסות
350 גרם פסטה פפרדלה
חצי צנצנת של עגבניות מיובשות מסוננות
עלי בזיליקום טריים
שמן זית
מלח
פלפל גרוס
הוראות הכנה:
1. חותכים את הסינטה לרצועות, ואת שיני השום לפרוסות. מניחים את העגבניות המיובשות במסננת כדי לנקז את השמן ומניחים בצד.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. לפני הסינון, שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול. מסננים את הפסטה ומניחים בצד.
3. מחממים מעט שמן זית במחבת על אש גבוהה-בינונית. מסדרים את רצועות הסינטה במחבת במרווחים, צורבים 1-2 דקות מכל צד עד להשחמה קלה. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
4. מנקים בעדינות את המחבת ומוסיפים שמן זית. מטגנים את פרוסות השום ואת העגבניות המיובשות למשך כחצי דקה. מוסיפים את רצועות הסינטה הצרובות יחד עם 1/4 כוס ממי הפסטה ששמרנו. אם יש צורך, ניתן להוסיף עוד מעט ממי הפסטה.
5. מוסיפים את הפסטה המוכנה למחבת ומערבבים בעדינות. מוסיפים מלח פלפל לפי הצורך.
6. מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים, ומגישים חם. בתיאבון!