מצרכים:
2 ק”ג נתח אסאדו מחולק לרצועות/קוביות
4-5 מיני בטטה
4-5 מיני תפוחי אדמה
חבילת פטריות
3 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
10-12 שיני שום
חופן ענפי רוזמרין ותימין טריים
כף מלח, כף פלפל שחור גרוס
תיבול: מערבבים בקערית
רבע כוס שמן זית
רבע כוס סילאן
3 כפות רכז רימונים
כוס מים רותחים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור 190 מעלות טורבו
- שוטפים היטב את הבטטה ותפוחי האדמה
- משאירים עם קליפה וחורצים פסים.
- מסדרים את רצועות האסאדו בסיר רוסטר יחד עם הירקות.
- מפזרים מלח ופלפל שחור ומפזרים מעל את הרוטב.
- מפזרים תימין ורוזמרין ומכסים בנייר אפייה רטוב מעט ומעל נייר כסף ומכסה הסיר .
- מכניסים לתנור ל-40 דקות לאחר מכן עוברים לתוכנית סטטי חום עליון ותחתון למשך 3-3.5 שעות בחום 160 מעלות.
- מסירים את הכיסוי ואופים 30 דקות נוספות בחום 190 מעלות להשחמה של החלק העליון .