קציצות בקר וטלה ברוטב עגבניות

מצרכים

מצרכים לקציצות:
2 חבילות בשר טחון בקר וטלה של הטחנה
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
תפוח אדמה
1 בצל גדול
2 שיני שום
תבלינים-
כף ראס אל חנות
כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית כורכום

לרוטב:
3 עגבניות טריות מגורדות
ראש שום שלם קלוף
פחית עגבניות אמיתיות מרוסקות
כף מלח
3/4 כף פלפל שחור גרוס
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית כורכום
כוס וחצי מים חמים

 

הוראות הכנה:

  1. טוחנים ירק, שום, בצל ותפוח אדמה במעבד מזון, מאחדים עם הבשר מתבלים ויוצרים קציצות, מעבירים למקרר עד שמכינים את הרוטב.
  2. מחממים סיר רחב עם שמן, צורבים מעט את השום, מוסיפים עגבניות טריות ותבלינים ומערבבים
  3. מוסיפים פחית עגבניות, מוסיפים מים ומערבבים, מביאים לרתיחה, מסדרים את הקציצות ומבשלים עם מכסה כ 40 דקות