פפרדלה סינטה עם עגבניות מיובשות

 

מצרכים:

500 גרם מינוט סינטה של הטחנה, חתוך לרצועות
5-6 שיני שום פרוסות
350 גרם פסטה פפרדלה
חצי צנצנת של עגבניות מיובשות מסוננות
עלי בזיליקום טריים
שמן זית
מלח
פלפל גרוס

הוראות הכנה:

1.⁠ ⁠חותכים את הסינטה לרצועות, ואת שיני השום לפרוסות. מניחים את העגבניות המיובשות במסננת כדי לנקז את השמן ומניחים בצד.
2.⁠ ⁠מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. לפני הסינון, שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול. מסננים את הפסטה ומניחים בצד.
3.⁠ ⁠מחממים מעט שמן זית במחבת על אש גבוהה-בינונית. מסדרים את רצועות הסינטה במחבת במרווחים, צורבים 1-2 דקות מכל צד עד להשחמה קלה. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
4.⁠ ⁠מנקים בעדינות את המחבת ומוסיפים שמן זית. מטגנים את פרוסות השום ואת העגבניות המיובשות למשך כחצי דקה. מוסיפים את רצועות הסינטה הצרובות יחד עם 1/4 כוס ממי הפסטה ששמרנו. אם יש צורך, ניתן להוסיף עוד מעט ממי הפסטה.
5.⁠ ⁠מוסיפים את הפסטה המוכנה למחבת ומערבבים בעדינות. מוסיפים מלח פלפל לפי הצורך.
6.⁠ ⁠מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים, ומגישים חם. בתיאבון!

מוצרים מהמתכון

הכל