כרוב ממולא בבשר דל שומן

מצרכים:

כרוב בינוני – גדול
¾-1 כוס אורז עגול

תערובת בסיס-
8 שיני שום קצוצות
3 כפות פפריקה מתוקה
½1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
2 כפות מלח
כף סוכר

מלית בשר –
בצל גדול קצוץ דק עם 4 שיני שום
1 כף שמן זית
צרור פטרוזיליה
500 גרם בשר טחון דל שומן של הטחנה
50 גרם רסק עגבניות

רוטב –
250 גרם רסק עגבניות
2 עגבניות קצוצות
כחצי ליטר מים

הוראות הכנה:

  1. משרים אורז במים חמים למשך 40 דקות
  2. מכניסים את הכרוב למיקרוגל ל-10 דקות, ומורידים כ- 5 עלים, מחזירים אותו שוב למיקרו ל-3 דקות וממשיכים להוריד שכבות, וחוזר חלילה. מטרת החימום במיקרו היא לרכך את העלים כדי שיהיה קל לגלגל אותם, לכל עלה מסירים את העורק הקשה באמצע וחוצים לשניים.
    בינתיים הכינו את תערובת הבסיס – חלקו אותה ל1/3 ו2/3 וטגנו את הבצל עם שמן הזית.
  3. הכנת מלית בשר:
    לקערה מוסיפים את כל מרכיבי מלית הבשר, האורז המסונן הבצל המטוגן ו2/3 מתערובת הבסיס.
  4. הכנת הרוטב:
  5. מערבבים את חומרי הרוטב עם ⅓ מתערובת הבסיס.
    מניחים בתחתית כל עלה חצוי ככף מלית בשר ומגלגלים.
    מעבירים לסיר רחב את כל הממולאים בצורה מסודרת וצפופה
  6. שופכים מעל את הרוטב – הרוטב צריך לכסות את הממולאים, במידת הצורך יש להוסיף עוד מים.
    כשהסיר מלא, מביאים לרתיחה על הגז כשעה
    מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב טורבו
  7. מכסים את הסיר בנייר כסף ומעבירים לתנור ל שעה נוספת, 10 דקות לפני סיום יש להוריד את הנייר כסף להגביר חום ל-220 מעלות ולהשחים מעט

מוצרים מהמתכון

הכל