מתכון של ארז סנה.
אינסטגרם: erez.sne
טרטר בקר-
ראמפ סטייק, חלמון כבוש, איולי וחלה צרובה
לטרטר:
70 גרם של ראמפ סטייק של הטחנה חתוך לקוביות קטנות-
(פורסים לפרוסות דקות ואז לרצועות עם כיוון הסיבים של הבשר ולבסוף נגד כיוון הסיבים לקוביות(כדאי לעבוד עם סכין חדה)
-כפית עירית קצוצה דק
-כפית שאלוטס קצוץ דק
-כפית צלפים קצוצים דק
-חצי כפית חרדל דיזון
-כפית 1 או 2 של מי צלפים לפי הטעם
-פלפל שחור גרוס בנדיבות ומלח
-חצי כפית סויה מסורתית
-חלמון m כבוש שהושרה שעה וחצי/שעתיים בסויה
-כפית וחצי/2 שמן זית או עוד אם רוצים
מערבבים את כל המרכיבים עד שמקבלים תערובת הומגנית (אפשר לערבב את הכל ביחד ורק אז להוסיף את הבשר)
טועמים ומתקנים תיבול מבחינת מלח, מי צלפים, פלפל שחור ושמן זית
מגישים על פרוסה צרובה של מיני חלה ביחד עם נגיעות של איולי, עירית קצוצה ופרוסות של צילי אדום
מגישים ליד קורנישונים/חמוצים
לאיולי:
2 חלמונים L
שן שום כתושה טרייה
כפית וחצי חרדל דיזון חלק
כף וחצי מיץ לימון
שלושת רבע כפית חומץ בן יין אדום
רבע כפית מלח
שמינית כפית פלפל לבן
2/3 כוס שמן ניטרלי
לכלי יעודי לבלנדר מוט נזרוק את כל המרכיבים ובסוף את השמן, נחכה דקה ועם הבלנדר מוט נתחיל לטחון ממש בתחתית הכלי.
תוך כדי טחינה נתחיל לעלות למעלה לאט לאט ונזיז את הכלי תוך כדי עד שנקבל אמולסיה יציבה, הומוגנית וסמיכה.
טועמים ומתקנים תיבול אם חסר לכם מלח ולימון, ואפשר לדלל עם מעט מים אם יצא סמיך מידי.
תהנו!