מצרכים:
1 חבילה קדירת בשר של הטחנה
2-3 גזרים חתוכים גס
1 בצל גדולחתוך גס
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים (להשאיר או להסיר את הזרעים – בהתאם למידת החריפות הרצוייה)
2-3 שיני שום
2 תפוחי אדמה קלופים חתוכיכים גס לאורך
תבלינים:
כף זרעי קימל
כף פפריקה עלה דפנה
מעט צ’ילי גרוס חריף
מלח ופלפל לפי הטעם
כשליש כוס שמן זית לטיגון
הוראות הכנה :
- בסיר גדול ועמוק עם שמן זית לסגור את נתכי הבשר להוסיף קימל, פלפל שחור ופפריקה. במחבת – להקפיץ בצל, שום, גזר ופלפלים.
- להוסיף את הירקות לסיר עם הבשר, ולהוסיף שבבי צ’ילי גרוס, להוסיף כ 6 כוסות מים (שיכסו את הבשר – ראו סרטון) להמליח לפי הטעם לערבב היטב. להביא לרתיחה.
- להנמיך את הלהבה , לסגור מכסה לבשל על אש נמוכה כשעתיים. לתקן תיבול במידת הצורך, להוסיף תפוחי אדמה חתוכים גס לאורך, אם הנוזלים הצטמצמו, להוסיף מים רותכים. לבשל כשעה נוספת. לבדוק את הבשר אם התרכך, במידת הצורך לבשל כחצי שעה נוספת.