בקלאווה בשר ודבש

מרכיבים:

למלית:
500 גרם בשר בקר טחון של הטחנה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1/2 כוס צנוברים קלויים
1/4 כוס שקדים קצוצים
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
1/2 כפית בהרט

 

מרכיבים נוספים:
5-6 דפי פילו
שמן זית
2 כפות דבש לזילוף

אופן ההכנה:

1. הכנת המלית:
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב ושקוף.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא מבושל היטב ומשחים.
מוסיפים את התבלינים: קינמון, פלפל שחור, בהרט ומלח. מערבבים היטב עד שכל הטעמים נספגים בבשר.
מוסיפים את הצנוברים והשקדים הקצוצים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל למשך כ-2 דקות. הסירו מהאש ותנו לתערובת להתקרר מעט.

 

2. הרכבת הבקלאווה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים דף פילו אחד על משטח עבודה ומקפלים את כל הקצוות שלו כלפי פנימה.
מרססים מעט ספריי שמן זית, מניחים את הבשר לאורך הדף ומתחילים לגלגל תוך כדי הידוק, עד סוף הדף. בסוף נדחוף מעט את קצוות הרול משני הצדדים לקבלת הצורה הרצויה של הבקלאווה.

 

3. אפייה:
נעביר את גלילי הבשר לתבנית. נרסס מעט ספריי שמן זית, ונפזר שומשום שחור ולבן.
נחתוך כל גליל ליחידות ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 30-40 דקות או עד שמזהיב.
מזלפים דבש ומגישים. בתיאבון!

מוצרים מהמתכון

הכל