חמין לבנוני “מעודה”

מצרכים:

1 ק”ג צלי כתף בקר “הטחנה”
כ 10 תפוחי אדמה אדומים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
שמן זית לטיגון
כף קינמון טחון
כפית פלפל אנגלי טחון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2-3 כוסות מים רותחים.

הוראות הכנה:

  1. בסיר בישול על להבה חזקה, לחמם 3- 4 כפות שמן זית, לצלות את הנתח מספר דקות על כל צד עד לסגירה והשחמה קלה.
  2. לתבל עם פלפל שחור גרוס, חצי כף קינמון וחצי כפית פלפל אנגלי.
  3. להוציא את הצלי מהסיר לתבנית, להניח בצד.
  4. לטגן את תפוחי האדמה עד להשחמה (שליש כמות כל פעם עם כף שמן זית – סה”כ כ 3 כפות) לתבל עם חצי כף קנמון, חצי כפית פלפל אנגלי, פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם. להפוך את תפוחי האדמה שישחימו מכל הצדדים.
    חשוב: לערבב כמה שפחות כדי לשמור על צורת תפוחי האדמה (ניתן להשחים את תפוחי האדמה במחבת non steak).
  5. להחזיר את הצלי למרכז הסיר, לסדר סביבו את תפוחי האדמה.
  6. להוסיף 2 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה. להנמיך להבה, לבשל בישול איטי, ארוך, כ 4-5 שעות או עד שהצלי התרכך לגמרי (תלוי בצורה וגודל הנתח) לבדוק כל שעה שיש מספיק נוזלים בסיר. במידה והצטמצמו, יש להוסיף מים תוך כדי בישול.

 

מוצרים מהמתכון

הכל