סופגניות שעדיין לא טעמתם!
מתכון של שירז בן-תורה.
אינסטגרם: shiraz_bentora
מצרכים:
לסופגניות:
500 גרם קמח לבן
1/2 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
1/2 כפית מלח
2 ביצים מדיום
5 כפות שמן קנולה
3/4 כוס מים פושרים
לאסאדו:
אסאדו עם עצם של הטחנה
1/2 בקבוק גלייז ״האני רוז״ יין חרדל ודבש של זוטא (ניתן להשיג בחנויות הטחנה).
2 בצלים פרוסים לרצועות
2 ראשי שום
שמן זית ומלח גס גרוס לפיזור (מעל הבצל והשום).
תוספות לסופגניה:
חסה מסולסלת
ריבת בצל של זוטא (ניתן להשיג בחנויות הטחנה)
הוראות הכנה:
1. חממו תנור ל-150 מעלות.
2. הכנת האסאדו: מניחים את נתח האסאדו בתבנית עמוקה שמתאימה לתנור. בעזרת הידיים, מורחים את האסאדו בגלייז ״האני רוז״ מכל הצדדים. מוסיפים את הבצל והשום ומפזרים שמן זית ומלח גס מעל הירקות.
3. מכסים את התבנית במכסה אטום. גם את החלק העליון מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור. אם לתבנית אין מכסה, ניתן לאטום היטב את התבנית בעזרת נייר כסף עבה מכל הצדדים, הקפידו על כיסוי הדוק כדי שהאדים לא יוכלו לצאת במהלך הבישול.
4. מכניסים את האסאדו לתנור לבישול ארוך של 4-5 שעות. מדי שעה-שעה וחצי פתחו בעדינות את נייר הכסף ובעזרת כף גדולה – אספו את המיץ שבתחתית התבנית ופזרו מעל האסאדו כדי למנוע ייבוש של הבשר בזמן האפייה. (בנתיים, דלגו לחלק 6 של הכנת הבצק לסופגניות, רק לאחר 4-5 שעות אפייה של האסאדו חזרו לטפל בבשר לפי ההוראות בחלק 5).
5. כשהבשר מוכן, חממו את התנור ל-200 מעלות ואפו את האסאדו ללא נייר הכסף למשך 15 דקות כדי שיקבל קראסט יפה מלמעלה. מוציאים את האסאדו מהתנור. מעבירים את הנתח לקערה גדולה ומתחילים לפרק את הנתח לשיערות בעזרת מזלגות.
6. הכנת הבצק לסופגניות: בקערת מיקסר, מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הביצים והשמן, מתחילים ללוש. תוך כדי, מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש (ייתכן שתצטרכו מעט פחות מ-3/4 כוס). מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8-10 דקות עד שהבצק חלק ולא דביק מדי.
7. התפחה ראשונה: מעצבים מהבצק כדור גדול ומניחים בקערה משומנת קלות. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה, ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה. בנתיים, גוזרים ריבועים קטנים מנייר אפייה ומניחים על תבנית גדולה.
8. עיצוב הסופגניות: מחלקים את הבצק ל- 15-20 כדורים שווים. מניחים כל כדור על ריבוע נייר, מכסים ומתפיחים חצי שעה נוספת.
9. מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק, השמן צריך להיות 160-170 מעלות.
10. מטגנים כל סופגניה 1-2 דקות מכל צד עד שהיא זהובה ואוורירית. מניחים בצד לצינון קל.
11. הגשה: חוצים את הסופגניות, ממלאים באסאדו, חסה מסולסלת וריבת בצל ומגישים מיד, בתיאבון!