מצרכים:
1 ק”ג צלי כתף בקר “הטחנה”
כ 10 תפוחי אדמה אדומים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
שמן זית לטיגון
כף קינמון טחון
כפית פלפל אנגלי טחון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2-3 כוסות מים רותחים.
הוראות הכנה:
- בסיר בישול על להבה חזקה, לחמם 3- 4 כפות שמן זית, לצלות את הנתח מספר דקות על כל צד עד לסגירה והשחמה קלה.
- לתבל עם פלפל שחור גרוס, חצי כף קינמון וחצי כפית פלפל אנגלי.
- להוציא את הצלי מהסיר לתבנית, להניח בצד.
- לטגן את תפוחי האדמה עד להשחמה (שליש כמות כל פעם עם כף שמן זית – סה”כ כ 3 כפות) לתבל עם חצי כף קנמון, חצי כפית פלפל אנגלי, פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם. להפוך את תפוחי האדמה שישחימו מכל הצדדים.
חשוב: לערבב כמה שפחות כדי לשמור על צורת תפוחי האדמה (ניתן להשחים את תפוחי האדמה במחבת non steak). - להחזיר את הצלי למרכז הסיר, לסדר סביבו את תפוחי האדמה.
- להוסיף 2 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה. להנמיך להבה, לבשל בישול איטי, ארוך, כ 4-5 שעות או עד שהצלי התרכך לגמרי (תלוי בצורה וגודל הנתח) לבדוק כל שעה שיש מספיק נוזלים בסיר. במידה והצטמצמו, יש להוסיף מים תוך כדי בישול.