בשר מפורק רך ועסיסי
מהמנות הכי טעימות, מרשימות, משביעות וממש קלות.
מתכון של יעל קצב.
אינסטגרם: yaelkazav
מצרכים:
קילו אונטריב או קילו אסאדו או קילו צלעות טלה של הטחנה
4-5 בצלים בינוניים פרוסים דק
3 שיני שום פרוסות
3 פרוסות ג’ינג’ר
2 גלנגל (לא חובה)
1 פלפל שאטה חריף (לא חובה)
1 כפית פלפל אנגלי
1 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כף מלח
2-3 עלי דפנה
2 כפות סילאן
2 כפות סויה
2 כפות צ’ילי מתוק
1/2 כוס כוס יין אדום
2 כוסות מים עד כמעט כיסוי הבשר
לממרח מיונז ברביקיו צ’יפוטלה:
3 כפות של מיונז
1 כף של ברביקיו צ’יפוטלה של זוטא
להרכבת הביס המושלם:
באן (אני השתמשתי בסרטון בבאן מוכן מהטחנה)
כוסברה
בצל ירוק
בצל מוחמץ
חלפניו או כל חריף שאוהבים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. פורסים את הבצלים לפרוסות דקות.
3. בסיר שמיועד לתנור שמים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל טוב עד שהוא מזהיב.
4. מוסיפים פרוסות שום וג’ינג’ר ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הבשר (אפשר לשים גוש שלם של הבשר שבחרתם או קוביות). צורבים משני הצדדים את הבשר ומוסיפים לסיר את שאר התבלינים והנוזלים (שימו לב שהנוזלים צריכים כמעט לכסות את הבשר כך שאם צריך עוד מים אפשר להוסיף).
5. מכסים את הסיר עם שכבה של נייר אפייה ומעל עם מכסה הסיר, מחכים שהסיר ירתח ומכניסים לתנור לשעתיים.
6. אחרי שעתיים טועמים, משפרים טעמים, בודקים שלא חסרים נוזלים (במידה וחסרים- מוסיפים), הופכים את הבשר לצד השני ובודקים מה מידת הרכות שלו (רוב הסיכויים שבשלב זה הבשר עדיין לא רך וזה מעולה). מחזירים את הסיר לתנור לעוד שעה-שעה וחצי ובכל חצי שעה בודקים את הבשר ומוודאים שהוא לא מתייבש!!
7. לאחר ארבע שעות בערך נועצים עם מזלג את הבשר והוא אמור להיות ממש ממש רך. מעבירים את הבשר לקערה נפרדת ובעזרת 2 מזלגות או כפות הידיים (לאמיצים שבנינו) ומפוררים את הבשר יחד עם הבצל וכוס של הנוזלים שנשארו.
8. מגישים בתוך באן שגם אפשר לרכוש בחנויות הטחנה, מורחים מיונז ברביקיו צ’פוטלה, שמים כוסברה, בצל ירוק, חריף ומתענגים.