יש מנה יותר מושלמת מזאת לחג??? זה גן עדן!!! מהמנות שהאורחים שלכם פשוט יעופו עליכם. האסאדו מתפרק ובשילוב של התבשיל טנזיה (פירות יבשים, בצלים .מקורמלים, קינמון, אגוזים) והקוסקוס זה יוצא ביס חלום!
מתכון של דנית סופר.
אינסטגרם: danitsofer
מרכיבים למתכון:
1 קילו נתח אסאדו ללא עצם של הטחנה.
1.5 כוס יין קסטל לה וי אדום/ יין קברנה סוביניון
מלח מלאדון
פלפל גרוס
שמן זית איכותי
1 כף תבלין “סמוקי פרנצ’י – ראב פיקנטי מעושן” של הטחנה.
1 כף תבלין “זאוס דאסט – ראב מתוק חריף בסגנון אמריקאי” של הטחנה.
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כוס סויה
1/3 כוס טריאקי
2 כפות רכז רימונים
לטנזיה:
4 בצלים לבנים חתוכים לפרוסות
2 מקלות קינמון
חופן צימוקים
חופן משמשים יבשים
חופן שזיפים יבשים
חופן אגוזי מלך
חופן קשיו
חופן חמוציות
1 כף סוכר חום
2 כפות סילאן
חופן שקדים קלויים
לקוסקוס:
קוסקוס דק מבושל לפי הוראות היצרן.
אופן הכנה:
נחתוך את הבשר לקוביות בינוניות, נפזר מעט שמן זית מלח ופלפל.
בסיר רחב נשים שמן זית וברגע שהשמן מתחמם נטגן את הבשר מכל הכיוונים.
לאחר כמה דק שהבשר קיבל צבע שחום ויפה נוסיף את התבלינים 1.5 כוס יין אדום איכותי ואת הרטבים. נחכה 10-12 דקות שהאלכוהול של היין יצטמצם ואז נוסיף מים רותחים עד כיסוי הבשר.
נבשל אותו על אש נמוכה 4 שעות עד שהוא רך ומתפרק לחלוטין.
ב-4 שעות האלה לפעמים אנחנו נצטרך להוסיף עוד מים כי הם מצטמצמים תוך כדי בישול וחשוב שהבשר לא ישרף בתחתית.
לטנזיה:
נשרה את הפירות היבשים במים חמים ל10 דקות. במחבת גדולה נשים שמן זית ונטגן את הבצלים עד לקירמול (לאחר שהם מתחילים להזהיב כמה דקות נוסיף מים רותחים עד שנקבל צבע זהוב ושחום יפה של הבצל).
נוסיף את הפירות היבשים, נערבב ונוסיף 1 כף סוכר חום ו2 כפות סילאן. נשאיר על אש נמוכה עד לצמצום כל הנוזלים אנו רוצים לקבל מרקם של ריבה.
נשים בצלחת גדולה את הקוסקוס. מעל נשים הבשר ומעט מהנוזלים של הרוטב. את הטנזיה ושקדים קלויים.