ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות Spaghetti Meatballs

מצרכים:

לכדורי בשר-

500 גרם בשר טחון טבעי הטחנה

1 חצי כוס פירורי לחם

1 בצל בינוני קצוץ דק, מטוגן

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 חלמון ביצה

חצי כוס קמח (לציפוי הכדורים)

1 כף אורגנו יבש

1 כף עשבי תיבול טריים: רוזמרין, אורגנו וטימין

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים (כחצי כוס)

שמן זית לטיגון

חבילת ספגטי מבושל לפי הוראות יצרן (אל דנטה) בסיר עמוק עם מים רותחים וכף מלח גס

 

לרוטב עגבניות-

  • 3-4 כפות שמן זית
  • 5-6 עגבניות בשלות מרוסקות
  • 400 גרם רכז עגבניות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 בצלים בינוניים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר בינוני מגורד
  • 1-2 כפות דבש
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
  • כף אורגנו יבש
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • כוס וחצי מים מנוזלי הפסטה

 

הוראות הכנה:

כדורי בשר-

  1. לאחד את כל החומרים לתערובת אחידה, לכדרר כדורים, לקמח מכל הצדדים – כמו בסרטון.
  2. לטגן במחבת עמוקה חמה עם שמן זית את כדורי הבשר מספר דקות מכל צד עד להשחמה,להוציא לנייר סופג. להניח בצד.

רוטב עגבניות-

  1. לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף גזר מגורד ושיני שום קצוצות, לטגן מספר דקות. להוסיף רכז עגבניות טרי, להביא לרתיחה. להוסיף רסק עגבניות, דבש, מלח ופלפל גרוס, אורגנו ובזיליקום. להנמיך להבה.
  2. לבשל את הספגטי, אל דנטה, במים מומלחים לפי הוראות יצרן. להוסיף כוס וחצי מנוזלי הספגטי לרוטב עגבניות, לבשל כ 15 דקות.
  3. להחזיר את כדורי הבשר לרוטב, לבשל כ 15 דקות נוספות, במידה והרוטב סמיך מדי, לדלל עם כחצי כוס מי נוספת. לתקן תיבול.
  4. להוסיף את הספגטי המבושל לרוטב, לערבב היטב ובעדינות (כדי לשמור על כדורי הבשר שלמים) כך שהרוטב יצפה את את כל הספגטי.