שוק טלה עם כרוב ובצלים מקורמלים

מצרכים:

מצרכים למרינדה:

1 שוק טלה של הטחנה

3 כפות שמן זית

מלח בנדיבות

פלפל שחור גרוס

רוטב גלייז תאנים ויין של הטחנה (לא חובה אבל מומלץ)

 

למילוי:

כרוב גדול

5 בצלים גדולים

1/2 קילו בשר טחון של הטחנה.

1 1/4 כוסות אורז עגול (או כל אורז שאתם אוהבים)

2 כפות שמן זית

1 כפית תמרינדי

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

 

לרוטב:

3 כוסות מים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפל אנגלי

1 כפית תמרינדי

2 כפות סוכר חום

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב תאנים ויין

 

אופן הכנה:

1. הכנת המרינדה- עוטפים את שוק הטלה במצרכי המרינדה ונותנים לה לנוח במקרר.

2. ריכוך בצלים וכרוב- חורצים את הבצלים הקלופים עד האמצע ואת ארבעת פאות הכרוב, עוטפים בניילון נצמד את הכרוב ומכניסים למיקרו ל10 דקות עד שהם מתרככים. ניתן לרכך בסיר עם מים רותחים בבישול של 20 דקות או במיקרו כמו שעשיתי.

3. הכנת המילוי- מערבבים בעזרת כפות הידיים את המילוי.

4. גלגול- מפרידים את שכבות הבצל והכרוב וממלאים אותם.

5. בתבנית תנור יחסית עמוקה מניחים את שוק הטלה, הבצלים

וכרוב הממולאים.

6. הכנת הרוטב- בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב ומוזגים את הרוטב מעל הכל. (שימו לב, אם במהלך האפייה יהיו חסרים נוזלים – מה שלא אמור לקרות אבל יכול להיות את תכינו שוב

מהרוטב בכמות קטנה יותר ומזגו מעל).

7. מכסים בנייר אלומיניום את התבנית ומכניסים לתנור על חום של 170 מעלות למשך 4 שעות עד שהטלה מתרכך. בדקו במהלך האפייה שלא חסרים נוזלים ושהבשר לא מתייבש.בתיאבון!

 

מתכון של יעל קצב.
אינסטגרם: yaelkazav

מוצרים מהמתכון

הכל