מצרכים:
לבצק נוקידס:
3 ביצים M
1 כף שמן
1.5 כפות מים
1/3 כפית מלח
2 כוסות קמח
1/2 כוס סולת
לבשר:
1 קילו בשר אונטריב של הטחנה (בשר צלעות מספר 2) חתוך לקוביות.
1/2 כוס שמן
2 כפות גדושות רסק עגבניות מרוכז
1/3 כפית מלח
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/4 כף פפריקה חריפה
ליטר מים (עד שהבשר מכוסה)
הוראות הכנה:
1. הכנת הבצק: מערבבים יחד את הביצים, המלח והמים, מקציפים עם מזלג במשך 3 דקות. בקערה נוספת מערבבים קמח, סולת ומלח. מוסיפים את תערובת היבשים בהדרגה לתערובת הביצים, תוך ערבוב עם הידיים עד שמתקבל בצק קשה.
2. לוקחים חתיכה מהבצק ומעצבים אותה לכדור. לאחר מכן מגלגלים את הכדור לסליל ארוך בעובי של סנטימטר. מתחילים לגלגל בידיים, ואז מניחים את הסליל על קרש עבודה. מגלגלים בעדינות קדימה ואחורה תוך הפעלת לחץ אחיד, כאשר הידיים נעות בהדרגה ממרכז כלפי חוץ כדי להאריך את הגליל בצורה שווה.
3. בעזרת סכין, חותכים את הגלילים באלכסון לחתיכות בעובי של 1/2 סנטימטר.
4. מניחים את הנוקידס על מגש עם נייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומשאירים לייבוש כעשר דקות. מומלץ להשאיר את הנוקידס לייבוש עד למחרת, אך זה לא חובה.
5. מכינים את הרוטב: לסיר עמוק, מוסיפים את השמן. כאשר השמן חם מוסיפים את הפפריקה עם 1/4 כוס מים, ורסק עגבניות מרוכז. מערבבים ומטגנים את הרוטב 5 דקות.
6. מוסיפים את הבשר לסיר ומטגנים אותו 1-2 דקות מכל צד. מוסיפים ליטר מים או עד שהבשר מכוסה, מוסיפים מלח ומערבבים. מביאים לרתיחה.
7. כאשר הרוטב רותח, מוסיפים את הנוקידס (הבצק), ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים-שלוש. עד שהנוקידס והבשר הופכים רכים והמים מצטמצמים. במהלך הבישול השגיחו על הסיר, ערבבו מדי פעם, הוסיפו מים בעת הצורך.
8. מגישים חם! בתיאבון (: