מתכון של ארז סנה.
אינסטגרם: erez.sne
מתכון מטבוחה
1.3 קילו עגבניות מקולפות וקצוצות גס
2 פלפל חריפים קלויים, מקולפים, וקצוצים בלי גרעינים
5-6 כפות שמן זית
10 שיני שום קצוצות
2/3 כף סוכר
כפית שטוחה מלח
כף וחצי שטוחה פפריקה
הכנה:
* על מגש אפייה מורחים את הפלפלים בשמן זית ומלח, וחרכים בתנור משתי הצדדים במצב גריל עליון עם הטמפרטורה הכי גבוהה
* בסיר עם 3 כפות שמן זית על חום בינוני-נמוך מטגנים את השום והפלפלים עד שהם מתרככים מעט
* מוסיפים את כל העגבניות ביחד עם הסוכר והמלח, מביאים לרתיחה.
* מנמיכים לאש הכי נמוכה ומבשלים עם מכסה פתוח כשעתיים-שעתיים וחצי תוך כדי עירבוב מידי פעם ולוודא שכלום לא נשרף
* מערבבים את הפפריקה ביחד עם 2-3 כפות שמן זית, מערבבים במטבוחה ומבשלים עוד כ 40 דקות.
* טועמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך
* שומרים במקרר בתוך כלי אטום עם שכבת שמן מלמעלה.
מתכון חצילים מטוגנים
* חותכים את החצילים לפרוסות וממליחים משני הצדדים
* מניחים על רשת מוגבהת ונותנים להם 20 דקות להגיר נוזלים
* מנגבים את הנוזלים והמלח העודף עם נייר סופג
* מטגנים 2/3 דקות מכל צד/עד קבלת צבע שחום זהוב בחום בינוני-גבוהה
שניצל מפילה עוף
מתחילים ממשרה (בריין רטוב)לפילה שיתבל אותו ויעשה אותו עסיסי יותר
מצרכים:
ליטר מים
30 גרם סוכר
30 גרם מלח
פלפל אנגלי, עלי דפנה(לא חןבה)
הכנה:
* ממיסים במים חמימים את הסוכר והמלח, ומוסיפים את התבלינים אם רוצים
* מחכים שהבריין שהכנו יתקרר ובזמן הזה לוקחים חבילת פילה עוף של הטחנה ואם רוצים אפשר לשטח מאחת את הפילטים שיהיו יותר דקים ושטוחים עם פטיש שניצלים(אני אוהב)
* לאחר שהבריין יתקרר מכניסים את פילה העוף ומשרים במקרר בין שעה לשעתיים
* מתבלים קמח בתבלינים שאוהבים(אני אוהב מלח,פלפל,שום גבישי,אורגנו,מעט סוכר,msg, וקאיין)
* טורפים 2 ביצים ומתבלים במה שאוהבים(אני מוסיף מלח, חרדל ושלוק סויה) ואת הפרורי לחם אני מתבל רק במלח ושומשום
* מוצאים את הפילה מההשרייה,מסננים, ומייבשים עם נייר סופג
* טובלים בקמח ומנערים עודפים, ביצה טובלים ונותנים לעודפים לטפטף שנייה ומהדקים הייטב מכל צד בפרורי לחם
* מטגנים בשמן חם עד קבלת צבע חום זהוב משני הצדדים
* מוציאים את השניצלים מהטיגון לרשת מוגבהת, מפזרים מעט מלח דק ונותנים טפיחה קלה עם נייר סופג
* ב ת א ב ו ן!